Guardiola ziet zichzelf wel bij Manchester United werken

Ger
16 oktober 2014, 17:28

Josep Guardiola zou in de toekomst graag eens in de Premier League aan de slag willen gaan. De huidige trainer van Bayern München heeft daarbij Manchester United bovenaan zijn lijstje staan. Dat blijkt uit een passage uit het boek Pep Confidential van journalist Marti Perarnau, tevens een vriend van de Spanjaard.

Guardiola sprak zijn bewondering voor United uit tijdens een bezoek aan Old Trafford op 4 mei in 2011. De oefenmeester, destijds in dienst bij FC Barcelona, was in het stadion aanwezig met zijn persoonlijke assistent Manel Estiarte. Volgens Perarnau liet Guardiola zich tijdens de wedstrijd ontvallen: "Ik hou van deze atmosfeer. Ik zie mezelf hier in de toekomst wel werken."

Guardiola zag United in de return van de halve eindstrijd van de Champions League tegen Schalke 04 met 4-1 winnen, wat na de eerdere 0-2 uitzege ruim voldoende was om verder te bekeren. In de finale trok hij vervolgens aan het langste eind door de Engelsen met Barcelona met 3-1 te verslaan.

In het boek staat ook de interesse van Chelsea, Manchester City, AC Milan en Bayern München beschreven, nadat Guardiola was vertrokken bij de Catalanen. Uiteindelijk werd dus de Duitse topclub zijn nieuwe werkgever.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen