Van Ginkel heeft rentree bij AC Milan in zicht

Ger
16 oktober 2014, 21:58

Marco van Ginkel is bijna klaar met het herstel van zijn enkelblessure. De 21-jarige middenvelder raakte drie weken geleden bij AC Milan tijdens zijn debuut in de basis geblesseerd. Hij richt zich waarschijnlijk op de thuiswedstrijd tegen Fiorentina over anderhalve week.

Van Ginkel had dit seizoen aanvankelijk zijn zinnen gezet op veel speelminuten bij Chelsea. "Ik hoefde niet weg, maar zou ook niet ingeschreven worden voor de Champions League. Toen ging er wel een belletje rinkelen", zegt Van Ginkel tegen Omroep Gelderland. Daarop koos hij voor een verhuurperiode in Italië. "Milan was al lange tijd zeer geïnteresseerd en wilden ze me ook kopen van Chelsea. Ja, ze hadden me toen ik bij Vitesse speelde al op de radar. Ook tijdens het EK onder 21 denk ik toen we tegen Italië speelden."

"Je merkt ook wel dat het anders binnenkomen is dan als je met alle respect van Vitesse komt", weet Van Ginkel. "Ik kende natuurlijk ook al wat jongens zoals Nigel de Jong van de nationale ploeg en Essien en Torres van Chelsea. Dat maakt het er allemaal een stukje makkelijker op."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen