"Even iemand door de benen spelen is niet verstandig"

17 oktober 2014, 14:25

Friesland maakt zich op voor de derby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur. Zeker nu beide teams bovenin meedraaien in de Eredivisie, leeft de wedstrijd als nooit tevoren. Coach Dwight Lodeweges van sc Heerenveen, vorig seizoen nog actief bij de ploeg uit Leeuwarden, kijkt ernaar uit.

In aanloop naar het duel proeft Lodeweges bij zijn spelers de absolute wil om te winnen, zegt hij op de site van sc Heerenveen. "We spelen thuis voor een volle bak, het is een derby en bij winst doe je mee in de top." Hij is benieuwd hoe zijn team omgaat met de druk van de derby. "Reken maar dat de beginfase heftig zal zijn. Even iemand door de benen spelen of 28 scharen is niet verstandig, Cambuur vliegt er boven op."

Mooi voetbal is even niet het meest belangrijke, weet de Canadees. "Het is vaak hotseknots. Hoe gaan wij daar mee om, zijn we in staat de dingen te doen die we hebben afgesproken. Op de momenten dat de wedstrijd tot rust komt moet je het spel naar je toetrekken. Wie wordt de baas op het veld, daar gaat het om."

Sam Larsson ontbreekt wegens een blessure, achter de naam van Stefano Marzo staat een vraagteken. Hij trainde vrijdag weer voor het eerst met de groep mee, Doke Schmidt is zijn eventuele vervanger.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen