De Jong: "Als we winnen maken we onszelf onsterfelijk"

17 oktober 2014, 16:21

Trainer Henk de Jong van SC Cambuur doet in aanloop naar de derby tegen sc Heerenveen geen enkele moeite om het belang van de wedstrijd tegen bagatelliseren. Dit is voor veel supporters van zijn club de wedstrijd van het jaar, weet de coach als geen ander. Hij droomt al hardop van een overwinning.

"Als we winnen maken we onszelf hier haast onsterfelijk. Dan staan er zomaar 3000 tot 5000 supporters ons op te wachten op het Cambuurplein en barst er een volksfeest los. We gaan er alles aan doen om de overwinning binnen te slepen", blikt De Jong op de website van zijn club vooruit op de wedstrijd in Heerenveen.

Het duel leeft enorm in Leeuwarden, weet De Jong. "Het wordt een prachtige wedstrijd. Thuis, op straat, waar je ook bent; om de vijf minuten is er wel iemand die over De Derby begint. Dat moeten we gebruiken als brandstof, als motivatie, maar voor de rest doen we geen gekke dingen. We moeten het op het veld laten zien."

De derby is dit seizoen extra speciaal omdat Dwight Lodeweges, de coach van Heerenveen, vorig seizoen bij Cambuur werkte. De Jong was toen zijn assistent. "Dwight en ik zijn fantastische collega's", zegt de Cambuur-coach. "Vorige week hebben we elkaar nog gezien voor een dubbelinterview en dat is altijd leuk en goed. Maar zondag zijn we concurrenten van elkaar en is het hard tegen hard. Ik heb Dwight een beetje zitten plagen met mijn opmerking over het 'Cambuur-voetbal' van Heerenveen, maar ze spelen toch wel ietsje anders. Ze zoeken meer de momenten uit om vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Daar zijn ze ook heel goed in."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen