Real Madrid geeft ook Levante pak slaag

18 oktober 2014, 23:14

Real Madrid heeft voor de vijfde keer op rij gewonnen in de Spaanse competitie. De formatie van manager Carlo Ancelotti zegevierde zaterdag met 0-5 over Levante. Cristiano Ronaldo scoorde twee keer en voerde daarmee zijn totale seizoensproductie op tot vijftien goals.

Ronaldo opende in de dertiende minuut de score namens Real in Valencia. De Portugees scoorde uit een strafschop, toegekend na een overtreding van oud-Ajacied Juanfran op Javier Hernández. Na een uur kwam Ronaldo voor de tweede keer op het scoreformulier. Dit maal omspeelde hij twee man, waarna hij keeper Diego Marino verraste in de korte hoek.

Ronaldo bracht daarmee de score op 0-3. Hernández had in de 38ste minuut al voor de 0-2 gezorgd. De Mexicaan kopte van dichtbij raak na een voorzet van James Rodriguez. Laatstgenoemde was in de 66ste minuut zelf verantwoordelijk voor de 0-4. De Colombiaan trof doel na een fraaie steekpass van Toni Kroos. In de slotfase bepaalde Isco met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied de eindscore op 0-5.

Real Madrid klimt door de winst naar een voorlopig tweede plaats op de ranglijst. Het heeft één punt minder dan koploper FC Barcelona, dat later op de avond nog wel thuis aantreedt tegen Eibar.

Na de tegenvallende start van het seizoen is Real Madrid niet alleen weer aan de winnende hand, het zegeviert vaak ook met royale cijfers. In de lopende reeks werden Deportivo (2-8), Elche (5-1) en Athletic de Bilbao (5-0) eveneens vernederd door de Koninklijke. Alleen Villarreal wist de schade beperkt te houden met een 0-2 nederlaag.