Koeman zorgt voor sensatie, Pellè en Tadic schitteren

18 oktober 2014, 17:55   Bijgewerkt: 19 oktober 2014, 10:40

Ronald Koeman heeft een fantastische middag achter de rug met Southampton. De Nederlandse oefenmeester zag zijn elftal zaterdag voor eigen publiek met 8-0 (!) winnen van Sunderland. Graziano Pellè was goed voor twee doelpunten. Dusan Tadic vertolkte met één treffer en vier assists eveneens een hoofdrol.

Het zijn mooie dagen voor Koeman en de zijnen. Vrijdag werd Pellè uitgeroepen tot beste speler van september, terwijl Koeman voor dezelfde maand werd aangewezen als beste manager. Maar daarmee is de honger van Southampton nog niet gestild. Integendeel, bleek een dag later.

In de 63ste minuut werkte ook Liam Bridcutt een bal in eigen doel, waarmee het 4-0 voor Southampton werd. Vervolgens mondden de laatste 21 minuten uit in de grote 'Dusan Tadic-show'. De oud-speler van FC Groningen en FC Twente leverde in de 69ste minuut de eindpass bij de 5-0 van Pellè en nam negen minuten later zelf de 6-0 voor zijn rekening. In de slotfase fungeerde de Serviër bij de doelpunten van Victor Wanyama en Sadio Mané weer als aangever.

Southampton blijft door de winst meedraaien in de bovenste regionen van de Premier League. Met zestien punten uit acht duels bezet de equipe van Koeman de derde plaats, achter Chelsea (22 punten) en Manchester City (zeventien punten). Sunderland, waar Patrick van Aanholt in de basis stond, staat met acht punten zeventiende.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen