Arsenal op nippertje naast Hull, Chelsea wint wel

18 oktober 2014, 18:30

Arsenal heeft voor de derde speelronde op rij puntenverlies geleden in de Engelse Premier League. De ploeg van manager Arsene Wenger kwam zaterdag in het eigen Emirates Stadium niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Hull City. Danny Welbeck stelde pas in blessuretijd het punt veilig voor de Londenaren. Koploper Chelsea won met 1-2 bij Crystal Palace.

Arsenal leek, ondanks een waslijst aan blessures, voor eigen publiek een makkelijke middag tegemoet te gaan. Alexis Sánchez bracht de Londenaren al binnen dertien minuten aan de leiding. Mohamed Diamé herstelde echter vier minuten later het evenwicht en direct na rust kwam Hull City zelfs op 1-2, door toedoen van Abel Hernández. Arsenal leek de schade niet meer te gaan repareren, totdat Welbeck in blessuretijd opstond. De van Manchester United overgenomen aanvaller scoorde na voorbereidend werk van Sanchez en bepaalde daarmee de eindscore op 2-2.

Chelsea, dat voor de interlandronde met 2-0 won van Arsenal, pakte opnieuw drie punten. De manschappen van José Mourinho vloerden Crystal Palace met 1-2. Oscar tekende in de zesde minuut voor de 0-1, Cesc Fàbregas maakte er in de 51ste minuut 0-2 van. Fraizer Campbell bracht in blessuretijd de spanning terug, maar het bleef daarna bij 1-2. Beide ploegen kwamen vlak voor rust met tien man te staan. In de veertigste minuut kreeg Chelsea-verdediger Cesar Azpilicueta rood voor een grove overtreding op Damien Delaney. Laatstgenoemde moest drie minuten later zelf ook naar de kant met zijn tweede gele kaart.

Chelsea gaat met 22 punten aan kop in Engeland. Manchester City, dat eerder op de dag met 4-1 won van Tottenham Hotspur, volgt met zeventien punten op de tweede plaats. De derde stek is in handen van het Southampton van Ronald Koeman, dat met maar liefst 8-0 zegevierde over Sunderland. West Ham United is met dertien punten de verrassende nummer vier. The Hammers waren met 1-3 de baas over Burnley.

Manchester United, Swansea City, Arsenal en Tottenham staan met elf punten gedeeld vijfde. Wel komen de twee eerstgenoemden nog in actie. De formatie van Louis van Gaal bezoekt maandag West Bromwich Albion, Swansea City gaat een dag eerder op visite bij Stoke City.

In de middenmoot won Everton met 3-0 van Aston Villa. Bij de bezoekers maakte Ron Vlaar zijn rentree van een kuitbeenblessure, die hem een kleine twee maanden aan de kant heeft gehouden. De Oranje-international stond tegen Everton in de basis en maakte de negentig minuten vol.