Sneijder met twee late goals goud waard in derby

18 oktober 2014, 20:04   Bijgewerkt: 18 oktober 2014, 20:16

Wesley Sneijder kan voorlopig niet meer stuk bij de supporters van Galatasaray. De Nederlandse spelmaker was zaterdag met twee late doelpunten goud waard in de beladen stadsderby tegen Fenerbahçe. Galatasaray won in de eigen Türk Telekom Arena met 2-1 van de aartsrivaal.

Een half jaar geleden was Sneijder ook al de matchwinner toen Galatasaray en Fenerbahçe tegenover elkaar stonden. Toen maakte de Oranje-international met een vroeg doelpunt het verschil. Dit maal sloeg hij juist in de slotfase toe.

Sneijder brak in de 88ste minuut de ban met een schitterend afstandsschot. Twee minuten later verdubbelde hij de voorsprong, opnieuw door van ver buiten de 'zestien' raak te knallen. Fenerbahçe maakte het in blessuretijd via Alper Potuk weer spannend, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de bezoekers niet. Fenerbahçe was in de 53ste minuut met tien man komen te staan. Bruno Alves kreeg rood. Dat was de enige rode kaart van deze derby, die met verder vier gele kaarten niet uit de hand liep. Dirk Kuyt had een basisplaats bij Fenerbahçe.

Galatasaray gaat door de winst met dertien punten uit zes duels aan kop in Turkije. Fenerbahçe staat met tien punten in de subtop. Besiktas kan zondag de macht heroveren. Daarvoor moet het thuis winnen van Sivasspor.