Willems en Maher wijzen PSV de weg tegen AZ

18 oktober 2014, 20:17   Bijgewerkt: 19 oktober 2014, 10:58

Het zijn spelers aan wiens professionaliteit wel eens getwijfeld is. Maar dat Jetro Willems en Adam Maher uitstekend kunnen voetballen, lieten de twee zaterdag tegen AZ zien. Het duo nam PSV bij de hand, met een probleemloze avond voor de Eindhovense ploeg als gevolg: 3-0.

Hij was pas achttien jaar toen hij basisspeler van het Nederlands elftal was op het Europees kampioenschap van 2012. Jetro Willems leek de linksback van de toekomst, maar het probleem was dat hij dat zelf ook leek te vinden. En dus liep hij wel eens de kantjes ervan af en bleef hij steken in zijn ontwikkeling, zowel sportief als mentaal. Op het WK in Brazilië stond hij niet op het veld, zoals twee jaar eerder, maar zat hij thuis op de bank.

Hetzelfde gold voor Adam Maher. De spelmaker leek in zijn AZ-tijd het beste te zijn wat het Nederlandse voetbal te bieden had, velen zagen in hem de nieuwe Wesley Sneijder of Rafael van der Vaart. Maar nadat hij in de zomer van 2013 overstapte naar PSV, bleek ook hij vatbaar voor de verleidingen van het leven als succesvolle profvoetballer. Hij zakte ver weg en werd her en der al afgeschreven, net zoals teamgenoot Willems.

PSV beleefde zodoende een probleemloze avond, iets dat geenszins vanzelfsprekend was gezien de waslijst aan afwezigen bij de formatie van de geschorste coach Phillip Cocu. Onder meer Georginio Wijnaldum, Jeffrey Bruma en Memphis Depay waren er niet bij, maar de selectie van PSV is dit seizoen breed. Het middenveld stond goed met Maher, Jorrit Hendrix en de geslepen Mexicaan Andres Guardado, achterin bleek Nicolas Isimat Mirin een goede vervanger van Bruma. De Fransman maakte, bij zijn eredivisiedebuut, een prima indruk.

Met de 3-0 op het scorebord deed PSV het na rust kalm aan. Een kopbal van Narsingh belandde nog op de lat en Jozefzoon was in een scrimmage dicht bij de vierde goal, maar aan de stand veranderde niets meer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen