FC Barcelona pas na rust op stoom tegen Eibar

18 oktober 2014, 21:59   Bijgewerkt: 19 oktober 2014, 00:29

FC Barcelona kon zaterdag in de thuiswedstrijd tegen SD Eibar voor rust nog niet echt overtuigen, maar won uiteindelijk dankzij een goede tweede helft toch met ruime cijfers van de promovendus. Het werd 3-0 in Camp Nou.

Pas na een uur kwam er voor de eerste keer beweging in het scorebord. Xaxi opende de score op aangeven van Lionel Messi. Neymar zorgde in de 72ste minuut voor de beslissing met de 2-0. Twee minuten later bepaalde Messi de eindscore op 3-0. De Argentijn zette de aanval zelf op met een solo, kreeg de bal terug van Neymar en scoorde vervolgens via de binnenkant van de paal.

Het was de 250ste treffer van Messi in de geschiedenis van La Liga. Hij heeft nog één doelpunt nodig om het record van Telmo Zarra te evenaren. Laatstgenoemde scoorde in de jaren 40 en 50 251 keer namens Athletic de Bilbao en is daarmee topscorer aller tijden in de Spaanse competitie.

FC Barcelona gaat na acht wedstrijden met 22 punten fier aan kop in Spanje. De voorsprong op de voorlopige nummer twee Real Madrid, dat eerder op de dag Levante met 0-5 versloeg, bedraagt vier punten. Opvallend is dat FC Barcelona nog altijd zonder tegengoal is. Zelf scoorde het al 22 keer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen