ADO knokt zich met tien man terug in Breda

18 oktober 2014, 22:53   Bijgewerkt: 19 oktober 2014, 11:24

ADO Den Haag heeft zich knap teruggeknokt op bezoek bij NAC Breda. In Brabant werden de bezoekers al snel benadeeld door een heel dubieuze rode kaart en een strafschop. Uiteindelijk pakte ADO alsnog een punt met tien man: 1-1.

Een degradatiekraker wilden zowel de fans van NAC als die van ADO het natuurlijk niet graag noemen. Beide clubs spelen al jaren op het hoogste niveau en zijn niet van plan een stap terug te doen na dit seizoen. Maar de ranglijst zei voorafgaand aan het duel genoeg: de thuisploeg bevond zich op de vijftiende plek, ADO stond zestiende met twee punten minder. Een wedstrijd van levensbelang voor beide ploegen. Alleen een overwinning telde. Vaak zijn die duels, waarin er veel op het spel staat, ontzettend vermakelijk om naar te kijken. Er gebeuren regelmatig verrassende dingen en er vallen gemiddeld gezien veel doelpunten. Ook in Breda was dat zaterdagavond het geval: binnen tien minuten viel er al een rode kaart, werd er een strafschop gegeven én ontstonden er grote kansen op de 1-0. Een knotsgekke beginfase, een typisch Avondje NAC.

ADO Den Haag ging gek genoeg iets beter voetballen toen het met tien man kwam te staan. Vooral Michiel Kramer ontsnapte een paar keer slim aan zijn directe tegenstanders. Hij kopte in twee situaties bijna raak, maar mikte de bal net naast. De lange spits werd bij zijn eerste poging gehinderd door NAC-verdediger Alexandar Damcevski, een soortgelijk geval als de rode kaart voor Kanon. De bezoekers keken dan ook raar op toen de arbitrage zwijgzaam toekeek. Kramer haalde revanche door zijn ploeg na een uur op gelijke hoogte te brengen. Na een prachtige actie en het overzicht van aanvoerder Roland Alberg, kon hij simpel binnentikken.

De wedstrijd bleef slordig, maar wel fel en gretig. Daardoor was het geen minuut saai, ondanks de teleurstelling bij de thuisaanhang dat NAC met een man meer de winst in eigen huis uit handen gaf. Zeker nadat Erik Falkenburg in allerlaatste seconden de bal maar nét langs de paal schoot. Zowel NAC als ADO pakte uiteindelijk dus een punt in Breda (1-1), wat voor een mentale overwinning bij de supporters uit Den Haag zorgde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen