Rutten verwacht Mathijsen te missen in Kroatië

18 oktober 2014, 23:53

Coach Fred Rutten gaat ervan uit dat hij komende donderdag in Kroatië in de Europe League-wedstrijd tegen HNK Rijeka niet kan beschikken over Joris Mathijsen. De verdediger viel zaterdag in het duel met Heracles Almelo vlak na rust uit met een kuitbeenblessure.

Feyenoord won in de eigen Kuip met 2-1 van Heracles. Rutten spreekt van een verdiende zege. "Als we bij rust met 3-0 voor hadden gestaan, was dat normaal geweest", zegt hij op Feyenoord.nl. "We hadden een grotere uitslag kunnen neerzetten, maar in de fase waarin wij zitten zijn de drie punten het belangrijkst. Al met al was dit een verdiende overwinning."

Feyenoord stond bij rust met 2-0 voor, maar zag Heracles na de pauze terug in de wedstrijd komen. Rutten: "De tweede helft was wat vlak van onze kant. Het voetbal van ons was niet zo sprankelend als in de wedstrijden hiervoor. Wat we de eerste helft vrij goed deden was het druk zetten, waardoor de middenvelders in een kleinere ruimte speelden. Na rust werd de afstand tussen de laatste linie en het middenveld te groot. Toch had ik niet het gevoel dat Heracles in de eindfase nog een doelpunt zou maken. De strafschop-tegen was een wake-up call. Daarna kwamen we weer terug en hadden we meer doelpunten moeten maken."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen