PEC komt wervelende start Go Ahead niet te boven

19 oktober 2014, 16:33

PEC Zwolle moet PSV voorlopig loslaten op de ranglijst. De Zwollenaren gingen zondagmiddag op bezoek bij rivaal Go Ahead Eagles. In Deventer ontvouwde zich vooral in de eerste helft een spektakelstuk. Het leverde de thuisploeg drie punten op, dat vooral in het eerste half uur oppermachtig was ten opzichte van de gasten uit Zwolle: 3-2. 

Zwolle-trainer Ron Jans was genoodzaakt om vlak voor de aftrap een wijziging door te voeren. Jesper Drost bleek niet fit genoeg om te starten en nam daarom op de tribune plaats. Dat leverde Stef Nijland een basisplaats op en Wout Brama kwam daardoor alsnog op de bank te zetten. De voormalig middenvelder van FC Twente maakte uiteindelijk zelfs zijn debuut in de tweede helft en liet daarin een goede indruk achter.

In het eerste kwartier raasde er een rood/gele wervelstorm door de Adelaarshorst. Zwolle kreeg geen centimeter ruimte om aan aanvallen te denken. Het strafschopgebied van Go Ahead werd in die fase slechts van een afstandje bekeken door de bezoekende ploeg. Het goede begin van de thuisploeg leverde Go Ahead een 2-0 voorsprong op. Jeffrey Rijsdijk tekende voor de eerste goal en Fernando Lewis nam de tweede treffer voor zijn rekening.

De Zwollenaren bleken niet bestand tegen de druk in de openingsfase. Dat betaalde zich uit in een vroege achterstand, waar de verdediging niet helemaal vrijuit ging. Bram van Polen en Joost Broerse lieten allebei hun man lopen bij de goal van Rijsdijk en Maikel van der Werff legde de bal in de voeten van Lewis bij de verdubbeling. Ook aan het derde doelpunt van Go Ahead ging een dekkingsfout aan vooraf. Broerse liet Bas Vriends lopen en hij knikte van dichtbij hard raak.

De voorhoede van de gasten was niet bij machte om wat te forceren. Alleen Stef Nijland kwam af en toe in het spel voor, maar de andere spelers waren grotendeels onzichtbaar. Nijland beloonde zijn werklust met de 2-1 in de eerste helft en schoot vlak daarna hard tegen de lat. Meer wist de voorhoedespeler niet te forceren. Thomas Necid zorgde nog voor spanning in de slotfase door de aansluitingstreffer binnen te koppen.

Door het doelpunt van Necid voltrok zich een zinderende slotfase. Beide ploegen kregen meerdere kansen om een treffer te maken. Vooral Zwolle was gevaarlijk en had de 3-3 op de schoen liggen. Mede dankzij de goed ingevallen Brama bleef Zwolle druk houden op de defensie van Go Ahead, maar zag het dat niet beloond worden. Door de nederlaag ziet het elftal van Jans de achterstand op PSV met drie punten oplopen. Go Ahead kruipt langzaam richting de bovenkant van het rechterrijtje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen