Utrecht probleemloos voorbij ongelukkig Dordrecht

19 oktober 2014, 16:34

FC Utrecht kende een gemakkelijke middag tegen FC Dordrecht: 1-3. Ruud Boymans bracht zijn ploeg al vroeg op voorsprong door na negen minuten een voorzet van Tommy Oar binnen te koppen. Dordrecht-verdediger Josimar Lima kende een ongelukkige dag. Hij werkte een voorzet in eigen doel en had zodoende een groot aandeel in de nederlaag. Aybou was met een fraaie vrije trap verantwoordelijk voor het derde Utrechtse doelpunt.

Op basis van de statistieken kon Dordrecht alleen maar dromen van een overwinning. Nog nooit wonnen de Schapenkoppen een Eredivisieduel van de tegenstander van vanmiddag. De druk lag zodende bij Utrecht, waar de supporters verlangden naar nieuw succes. Zij zagen hun ploeg drie achtereenvolgende nederlagen op rij oplopen in zowel de beker als de competitie. Een driepunter zou de Domstedelingen weer uitzicht bieden op het linkerijtje van de Eredivisie.

Utrecht liet haar meegereisde supporters al binnen tien minuten juichen. Buitenspeler Tommy Oar was in de beginfase herhaaldelijk gevaarlijk met voorzetten vanaf de linkerflank. Na negen minuten kreeg hij loon naar werken, toen hij Ruud Boymans vrij voor het doel vond. De spits knikte probleemloos binnen en schonk zijn ploeg een comfortabele uitgangspositie. Jongeling Rubio Rubin kreeg de kans om de score te verdubbelen voor Utrecht, maar faalde in de afwerking. Na een steekbal van Yassin Ayoub kwam de aanvaller vrij voor het doel te staan, waarop Rubin onrustig over mikte.

Dordrecht toonde strijd in de tweede helft en deed alles binnen haar kunnen om op gelijke hoogte te komen, maar tot uitgespeelde kansen leidde het nauwelijks. Utrecht benutte haar kansen wel, al was dat mede te danken aan de thuisploeg. Josimar Lima werkte een lage voorzet onhandig in zijn eigen doel, waarmee hij Utrecht op 0-2 zette. Het ongelukkige doelpunt betekende het einde voor Dordrecht. Ricky Ten Voorde deed nog wat terug namens Dordrecht, maar Yassin Ayoub schonk zijn ploeg met een fraaie vrije trap alsnog een overtuigende voorsprong. Zijn treffer betekende de beslissende 1-3.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen