Excelsior pakt punt bij zeer matig FC Groningen

19 oktober 2014, 18:44

FC Groningen heeft zondagmiddag vooral tegen zichzelf gevoetbald, in plaats van tegen Excelsior. Er ging in de eigen Euroborg enorm veel fout bij de thuisploeg, waardoor de bezoekers uiteindelijk zonder veel moeite een punt konden veiligstellen. Eindstand: 1-1. 

Met die positieve instelling ging Excelsior ook de wedstrijd in. Er werd prima gecombineerd. FC Groningen had geen grip op de roulerende formatie en was vooral bezig met puzzelen in de beginfase. Toch kwam het elftal van coach Erwin van de Looi terug in de wedstrijd via Eric Botteghin, die vlak voor rust de 1-1 op zijn naam zette. Hij kon simpel binnentikken na een grabbelde en onzeker ogende Gino Coutinho. Excelsior maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Het kwam al snel op voorsprong na een zeer ongelukkig eigen doelpunt van Maikel Kieftenbeld en liet de frustratie bij de thuisploeg én de thuisaanhang toenemen.

In de slotfase van de wedstrijd drong de club uit het hoge noorden nog wel aan, maar dat deed het te laat. Het kreeg nog enkele kansen via Botteghin en invaller Dino Islamovic, terwijl Jordan Botaka de bal namens Excelsior nét naast mikte. De bezoekers waren net iets slimmer en namen ruim de tijd in balbezit. De thuisploeg vocht nog wel voor de overwinning, maar deed dat zondag vooral tegen zichzelf. De verdedigers uit Kralingen hielden zich daarentegen uitstekend staande achterin.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen