Platini: "Een Duitser zou de Gouden Bal moeten winnen"

19 oktober 2014, 21:59

De nationale ploeg van Duitsland kroonde zich afgelopen zomer overtuigend tot wereldkampioen. Reden genoeg om en Duitser uit te roepen tot winnaar van de Gouden Bal, vindt UEFA-voorzitter Michel Platini. Hij vindt dat de prestaties in Brazilië dusdanig zwaar moeten wegen in de verkiezing, dat een international van Duitsland de felbegeerde prijs in ontvangst zou mogen nemen.

De strijd om de Gouden Bal lijkt een tweestrijd tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo te zijn, maar Platini hoopt dat de prijs in Duitse handen komt te liggen. "Ik stem uit principe niet voor de Gouden Bal, maar ik vind dat de prijs naar een speler moet gaan die het WK gewonnen heeft. Daarom moet het in mijn optiek een Duitser worden", liet de preses van de UEFA optekenen door beIn Sports.

Toch vindt de Fransman het te ver gaan om te stellen dat Ronaldo en Messi de prijs niet verdienen. "Het is duidelijk dat Cristiano Ronaldo een van de beste spelers ter wereld is, samen met Lionel Messi. Daar is geen twijfel over mogelijk", aldus Platini.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen