Matig NEC wint weer: "We moeten altijd kritisch blijven"

20 oktober 2014, 08:56

Heel overtuigend speelde NEC zondag niet in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch, maar de ploeg uit Nijmegen pakte wel weer 'gewoon' drie punten. Door de 3-1 zege loopt de koploper van de Jupiler League uit op rivalen FC Eindhoven en FC Volendam, die eerder in het weekend tegen puntverlies aangelopen waren. Toch was Rens van Eijden, centrumverdediger van NEC, opvallend kritisch over het optreden van zijn ploeg.

"We hadden elkaar al gewaarschuwd van tevoren dat je na een interlandperiode ervoor moet waken om niet zwak te beginnen, maar blijkbaar waren we er nog steeds niet helemaal bij. Het was heel moeizaam vanuit de start. De momenten van druk zetten waren niet goed en we waren slordig in balbezit. We geven in mijn ogen weliswaar geen hele grote kansen weg, maar dat neemt niet weg dat we niet lekker in de wedstrijd zaten. De 1-0 was daarom heel belangrijk. Na rust zie je dan ineens waar we toe in staat kunnen zijn", zegt hij op de clubsite.

Van Eijden vindt het belangrijk om verder te kijken dan naar alleen de punten. "We moeten altijd kritisch blijven, zeker met de Nederlandse mentaliteit dat je graag voetballend wil domineren. Maar van de andere kant is de overwinning het belangrijkste. Vooral thuis moet je dit soort wedstrijden winnen, dus dat stemt zeker nog wel tevreden. Als we als team nog beter weten te functioneren,  kan het tot hele mooie dingen gaan leiden."

NEC heeft nu vijf punten voorsprong op FC Volendam en Roda, al speelde de ploeg uit Kerkrade wel één wedstrijd minder. Voor die ploeg staat maandag een uitwedstrijd tegen Jong FC Twente op het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen