Van Hanegem: "Ik vond en vind Hiddink goede keus"

20 oktober 2014, 11:45

In navolging van Johan Cruijff springt ook Willem van Hanegem in de bres voor Guus Hiddink. In zijn column in AD Sportwereld laat de Kromme weten zich te storen aan de kritiek die de bondscoach van Oranje over zich heen krijgt naar aanleiding van de slechte start van het Nederlands elftal in de EK-kwalificatiereeks.

"Iedereen mag kritiek leveren, ook op Hiddink. Maar ik hoor vooral op de televisie types van wie ik me afvraag hoeveel verantwoordelijkheid zij nu eigenlijk ooit in hun leven genomen hebben. En op welk niveau zij misschien getraind hebben", verwijst hij naar de kritiek van onder meer Ronald de Boer, die stelde dat Hiddink op moest stappen. "Waar gaat het dan over? Dat hij te oud is, dat hij klaar is, dat hij moet stoppen en dat Koeman beter is. En dat dan dagen achtereen. Dat wordt een beetje eng. Op basis waarvan concluderen we dat nu ineens?"

"Ik vond en vind Hiddink nog steeds een heel goede keus op het moment dat hij gekozen werd als bondscoach. Het enige wat me niet beviel was de constructie waarin meteen vastgelegd werd, dat Danny Blind zijn opvolger is. Daar geloof ik niet in, dat gaat altijd mis. Danny kan het nooit goed doen", vervolgt de oud-middenvelder.

Van Hanegem legt het probleem van de constructie uit: "Als hij afstand neemt van het beleid van zijn baas, wordt hem dat op de televisie verweten. Doet hij dat niet, dan wordt hij gelijk met Hiddink afgeserveerd. En iedereen loopt hem nu ook te observeren. Ik hoorde al zeggen dat Blind te weinig doet. Wat een geroddel is het toch. En dan die vergelijking tussen Hiddink en Van Gaal. Louis was vlak voor het WK helemaal nog niet klaar en ging vervolgens weken achtereen aan de slag met zijn internationals. Daarbij heeft hij aardig wat geluk gehad, maar hij presteerde wel, dankzij een continu proces. Hiddink heeft die gasten nu twee keer bij elkaar gehad en het liep niet goed, dat is wel duidelijk. Nu heeft hij de tijd nodig om dat recht te zetten en dat gaat hem lukken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen