Mourinho mist Diego Costa en baalt van bondscoaches

20 oktober 2014, 14:20

Chelsea kan in de Champions League-wedstrijd tegen NK Maribor niet beschikken over Diego Costa, Andre Schürrle en Ramires. De drie spelers kampen met blessures, zo liet manager José Mourinho weten tijdens zijn perspraatje een dag voor de wedstrijd.

Met name de kwetsuur van topscorer Diego Costa baart Mourinho zorgen. "Hij loopt al een tijdje met deze klachten rond. Hoe lang hij precies uitgeschakeld is weet ik niet, maar tegen Maribor speelt hij niet."

Mourinho baalt ervan dat Costa, Schürrle en Ramires niet fit teruggekeerd zijn van wedstrijden met hun nationale ploeg. "Daar zijn geen regels voor, helaas. Je bent overgeleverd aan de mentaliteit van bondscoaches. Het is aan hen of ze een beslissing nemen in het belang van de spelers, of in hun eigen belang. Ik kan niet tegen mijn spelers zeggen dat ze niet moeten gaan, maar we hebben niet in de hand wat er vervolgens gebeurt."

De communicatie tussen hem en bondscoaches kan veel beter, vindt Mourinho. "Ik heb deze maand één telefoontje gehad met Roy Hodgson, bondscoach van Engeland. Verder van niemand. Toen ik nog bij Real Madrid werkte, belde de coach van Kroatië drie keer per week om te informeren hoe het met Luka Modric ging. Als ik ooit bondscoach word, over twintig jaar, onderhoud ik hopelijk een goede band met de clubs."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen