Robben: "AS Roma speelt het beste voetbal in Italië"

20 oktober 2014, 19:18

Arjen Robben heeft zijn ploeggenoten van Bayern München gewaarschuwd voor AS Roma, dinsdagavond de tegenstander van de Duitse recordkampioen in de groepfase van de Champions League. De Oranje-international vindt dat Bayern de Romeinen absoluut niet moeten onderschatten, omdat ze volgens hem 'het beste voetbal in Italië' spelen.

Robben en co gaan met zes punten aan de leiding in Groep E, maar Roma staat voor de clash in Stadio Olimpico slechts twee punten achter Bayern. "Het wordt een echte test, aangezien Roma het beste voetbal in Italië speelt", sprak Robben op de persconferentie. "Het is echt mooi om naar te kijken, daar geef ik ze complimenten voor. Men vond Manchester City en Bayern alleen maar favoriet, omdat Roma vorig seizoen geen CL speelde. We moeten voorzichtig zijn, het is een gevaarlijke ploeg", weet de Nederlander.

Mehdi Benatia verruilde Roma afgelopen zomer voor een slordige 26 miljoen euro voor Bayern. Robben is onder de indruk van de Marokkaanse verdediger. "Ik weet zeker dat hij zijn bijdrage voor ons gaat leveren. Wij hadden een zeer sterke en snelle verdediger nodig", zegt Robben, die de Italiaanse competitie sterk vindt: "Ik vind niet dat het Italiaanse voetbal in een neerwaartse spiraal zit. Kijk maar naar Roma, ze spelen heel technisch voetbal. Het is een lastige tegenstander."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen