Van Gaal teleurgesteld: "Maar beste duel van seizoen"

21 oktober 2014, 00:28

Louis van Gaal had zo gehoopt dat 'zijn' Manchester United een goede reeks neer zou zetten, na overwinningen op West Ham United en Everton (beiden 2-1). Op visite bij West Bromwich Albion liep de Engelse grootmacht echter weer averij op. Dankzij een late treffer van Daley Blinder werd er met 2-2 gelijkgespeeld op The Hawthorns. Van Gaal was teleurgesteld over het resultaat, maar blij met het vertoonde spel.

"De teleurstelling is groot", sprak Van Gaal na afloop van de remise tegen WBA. "Het was onze beste wedstrijd van het seizoen", vervolgde hij. "Het resultaat is echter niet goed genoeg. We hadden hier kunnen winnen, maar dat telt niet in onze wereld. Ik ben teleurgesteld, maar ook blij, omdat we veel kansen hebben gecreëerd. De enige twee schoten van West Bromwich waren meteen doelpunten", bromde onze landgenoot.

United riep het over zichzelf af, aangezien er achterin te veel ruimte weggegeven werd. "We gaven het weg, met individuele fouten", aldus Van Gaal. "Dat is jammer. We konden een nieuwe start maken, door hier te winnen. We hadden ons goed voorbereid, maar gaven te veel ruimte weg", aldus de coach, die in de persoon van Marouane Fellaini een gouden wissel in het veld bracht. "We zijn op zoek naar fysieke balans. Ik ben een coach die houdt van creatieve spelers, maar in Engeland heb je ook fysieke kracht nodig. Fellaini heeft dat zeker. Ik zocht naar balans en daarom bracht ik hem in het veld."

Na acht speelronden heeft United twaalf punten verzameld. "Dat is niet goed genoeg. In veel wedstrijden waren we het betere team, maar we hebben in totaal wel acht punten te weinig gehaald", concludeerde Van Gaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen