KNVB praat met Hiddink en lijkt hem aan boord te houden

21 oktober 2014, 00:27

De KNVB bespreekt de zorgwekkende prestaties van het Nederlands elftal vandaag (dinsdag) met Guus Hiddink. Directeur voetbalzaken Bert van Oostveen kondigde aan dat er 'sneller, scherper en kritischer dan normaal' geëvalueerd zal worden met de bondscoach. Er zal onder meer duidelijk worden of de 67-jarige trainer zal aanblijven bij Oranje. Het Algemeen Dagblad claimt dat de Varssevelder voorlopig op zijn post zal blijven.

Sinds Hiddink terugkeerde als bondscoach van Oranje zijn de prestaties allesbehalve om over naar huis te schrijven. Van Kazachstan werd moeizaam met 3-1 gewonnen, maar Italië (2-0), Tsjechië (2-1) en IJsland (2-0) bleken te sterk voor onze nationale trots. Er is sprake van een schrijnend contrast met het WK in Brazilië, toen bondscoach Louis van Gaal het Nederlands elftal tot uitstekende prestaties kon inspireren. De KNVB is geschrokken, ook al ligt plaatsing voor het EK 2016 nog altijd binnen handbereik.

De KNVB constateerde dat er sprake is van hardnekkige moeilijkheden: "De problemen die eerst incidenteel leken te zijn, blijken nu een structureel karakter te hebben", sprak Van Oostveen na de deceptie in IJsland. De directeur van de Nederlands voetbalbond hoopt dat Hiddink hem kan overtuigen dat hij het tij kan keren en dat hij nog de échte drive heeft om het vertrouwen van het Nederlandse publiek terug te winnen.

Het AD stelt dat de KNVB alvast een strategie opgesteld heeft om Hiddink voorlopig aan boord te houden. In ieder geval tot de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland, op 16 november. Eerst wordt er op 12 november geoefend tegen Mexico.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen