Russische medicijnen helpen Ricksen in strijd tegen ALS

21 oktober 2014, 08:49

Het gaat verbazingwekkend goed met Fernando Ricksen. De voormalig Oranje-international vecht tegen spierziekte ALS, een ziekte die vooralsnog officieel niet te genezen is. Maar Ricksen heeft in Rusland medicijnen gevonden die wel degelijk lijken te helpen, vertelt zijn biograaf Vincent de Vries in De Telegraaf.

"Het kost hem 2000 euro per maand en ze zijn niet officieel goedgekeurd", zegt De Vries over de medicijnen van Ricksen. "Fernando kan niet wachten op een wetenschappelijke goedkeuring. Dat duurt jaren en die tijd heeft hij niet. Hij heeft hij ook geen boodschap aan het feit dat het gebruik gevoelig ligt bij de stichting ALS. Hij is van 50 naar 99 procent longinhoud gegaan en heeft nu betere cijfers dan een gemiddeld gezond iemand."

Ricksen is via zijn Russische schoonmoeder aan de medicijnen gekomen. De oud-voetballer van onder meer FC Zenit, Rangers, AZ en Fortuna Sittard gaat woensdag overigens op bezoek bij FIFA-preses Sepp Blatter. "Ik beschouw het als een grote eer. Dit is vergelijkbaar met een ontvangst door president Poetin of Obama."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen