Hiddink blijft bondscoach: "Nu eensgezind focussen"

Ger
21 oktober 2014, 17:30

Guus Hiddink blijft in functie als bondscoach van het Nederlands elftal. Dat is de belangrijkste uitkomst van een evaluatiegesprek met directeur betaald voetbal Bert van Oostveen naar aanleiding van de tegenvallende prestaties van Oranje. De afgelopen periode verloor Nederland onder leiding van Hiddink een oefeninterland tegen Italië en de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië en IJsland. Slechts het thuisduel met Kazachstan leverde een moeizame zege op.

"We hebben een geweldig WK achter de rug en zoals vaak blijkt het daarna moeilijk opstarten in een nieuwe kwalificatiereeks. Dat zie je ook terug bij andere Europese landen", zegt Van Oostveen na het onderhoud met Hiddink. "Na de tegenvallende resultaten uit de eerste wedstrijden hebben we duidelijke afspraken gemaakt om ons doel te bereiken, namelijk kwalificeren voor het EK van 2016 in Frankrijk. De KNVB heeft er alle vertrouwen in dat dit met de technische staf en het potentiële spelersmateriaal gaat lukken."

"Dat de start van de kwalificatiereeks teleurstellend is, spreekt voor zich", beseft Hiddink. "Het belangrijkste is dat we ons nu eensgezind focussen op de kwalificatiewedstrijden die er nog voor ons liggen. Welke zaken precies veranderen zal de komende interlandperiode wel duidelijk worden, daar ga ik nu nog niet op vooruitlopen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen