Doelpuntenregen in Champions League geen record

22 oktober 2014, 10:53

In de Chamions League regende het dinsdagavond doelpunten. In totaal werd er in de acht wedstrijden maar liefst 40 keer gescoord. Slechts één keer eerder vielen er meer treffers te noteren op een CL-avond: op 1 oktober 1997 werden er 44 goals op de diverse scoreformulieren genoteerd.

De trekker werd dinsdag veelvuldig overgehaald. Vooral bij AS Roma - Bayern München (1-7), Schalke 04 - Sporting Lissabon (4-3), BATE Borisov - Shaktar Donetsk (0-7) en Chelsea - NK Maribor (6-0) was het raak. De eclatante zeges van Bayern en Shaktar betekenden een evenaring van het record van twee Franse clubs. Alleen Olympique Lyon (1-7 bij Dinamo Zagreb, op 7 december 2011) en Olympique Marseille (0-7 bij MSK Zilina, op 3 november 2010) slaagden er eerder in om zeven keer te scoren in een uitduel.

Van alle doelpuntenmakers viel Luiz Adriano het meeste op. De Braziliaanse aanvaller zette zichzelf in de spotlights, door vijf doelpunten (twee strafschoppen) te maken tegen BATE. Hij evenaarde Lionel Messi, die op 7 maart 2012 vijf keer scoorde tegen Bayer Leverkusen. Shaktar is overigens de eerste ploeg die voor rust al zes keer het net vond in een CL-duel.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen