Rutten: "Vilhena en Boëtius moeten even geduld hebben"

22 oktober 2014, 14:03

Tonny Vilhena (19) en Jean-Paul Boëtius (20) beleefden meer dan een seizoen geleden hun doorbraak in de hoofdmacht van Feyenoord, maar zijn onder trainer Fred Rutten tijdelijk op het tweede plan beland. De keuzeheer van de Rotterdammers stelt dat de talenten, die allebei geweigerd hebben om voorlopig verder te praten over een verlenging van hun aflopende verbintenis, geduld moeten hebben.

Zonder Vilhena en Boëtius presteert Feyenoord de afgelopen tijd prima. Hoewel de twee jongelingen momenteel een moeilijke periode doormaken, stelt Rutten ze gerust. "Het komt wel goed", sprak de coach tegen VI. "Ik vond Jean-Paul zaterdag sterk invallen tegen Heracles Almelo en Tonny kan ik altijd zó opstellen. Soms moet je als speler even geduld hebben, in de wetenschap dat je kansen altijd zullen keren. Die twee hebben het nu even moeilijk en dat hoort ook bij ontwikkeling."

Rutten denkt dat de twee gepasseerde Feyenoorders uiteindelijk zelfs profijt zullen hebben van de huidige situatie. "Uiteindelijk zullen ze hier absoluut sterker van worden, want over hun inzet en motivatie heb ik geen klagen. Dat geldt voor alle spelers. Er zit veel drive in deze groep, ze willen allemaal graag voetballen en trainen. Voor een coach is dat prettig werken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen