PSV met Depay tegen Grieken: "Hij staat te springen"

22 oktober 2014, 15:26

PSV sloeg afgelopen weekend in de Eredivisie een gat met de concurrentie. De Eindhovenaren willen de overtuigende 3-0 overwinning op AZ komende donderdag een passend gevolg geven tegen Panathinaikos, de tegenstander in de groepsfase van de Europa League. Phillip Cocu gaat voor drie punten en kan weer beschikken over Memphis Depay, die na een liesblessure terugkeert in de wedstrijdselectie.

Depay herstelde prima van zijn kwetsuur en kan niet wachten om weer te spelen, gaf Cocu aan op zijn perspraatje voor het duel met de Griekse club: "Hij heeft een goed herstel gehad en zit morgen bij de groep. Memphis heeft goed naar zijn eigen lichaam geluisterd. Hij staat te springen om weer mee te doen", aldus Cocu.

Cocu wil dit seizoen koste wat het kost doorgaan in de Europa League en denkt nog niet aan het competitietreffen met FC Utrecht van komende zondag. "De competitie is niet belangrijker dan ons Europees programma. Het wedstrijdritme dat je nu hebt is juist belangrijk voor de ontwikkeling van onze jonge jongens. We willen overwinteren", stelt de keuzeheer van PSV, die Panathinaikos een pittige opponent vindt. "Ik zie Panathinaikos niet als de zwakke broeder in deze groep."

PSV heeft de tegenstander van donderdag goed bekeken, geeft Cocu aan. "Ze hebben prima spelers, maar zijn op dit moment zoekende. Ze hebben in veel wedstrijden het initiatief gehad, maar dat leidde niet tot de gewenste resultaten. Het is desalniettemin een gelouterde ploeg die aanvoelt wat er nodig is om een wedstrijd te winnen. We moeten daarom niet ingaan op bijvoorbeeld provocaties", waarschuwt Cocu, die wel vertrouwen heeft in een goede afloop: "Als we het niveau halen van de wedstrijd tegen AZ moeten wij in staat zijn om morgen te winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen