Koeman: "Ik gniffelde toen Oranje verloor van IJsland"

Ger
22 oktober 2014, 17:58

Ronald Koeman heeft met enig leedvermaak de teleurstellende prestaties van Oranje gadegeslagen. De oud-international was beschikbaar om na het WK in Brazilië het stokje over te nemen van Louis van Gaal, maar de KNVB stelde Guus Hiddink aan als nieuwe bondscoach. Die keuze pakt vooralsnog dramatisch uit.

Onder leiding van Hiddink verloor Oranje een oefeninterland tegen Italië en de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië en IJsland. Slechts het thuistreffen met Kazachstan werd moeizaam gewonnen. Koeman geeft toe dat hij 'een beetje heeft gegniffeld' naar aanleiding van de slechte resultaten. "Toen Oranje verloor van IJsland, was het niet zo dat ik daarvan in een deuk lag. Hooguit heb ik een beetje gegniffeld en gedacht: Zie je nou wel", aldus Koeman tegen Voetbal International. "Dan denk ik terug aan de wijze waarop alles is gegaan. Ik heb van mijn ambities nooit een geheim gemaakt. Ik wilde graag bondscoach worden, maar de KNVB besloot de positie anders in te vullen, tot onbegrip van mijzelf en heel veel mensen in de voetballerij."

"Ik zeg overigens niet dat het met mij beter was gegaan. Dat weet je nooit", beseft Koeman, die afgelopen zomer bij Southampton aan de slag ging. Met zijn nieuwe club presteert hij momenteel uitstekend in de Premier League. Afgelopen zaterdag leverde het thuisduel met Sunderland nog een sensationele 8-0 overwinning op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen