Groep B: Real Madrid veel te sterk voor Liverpool

Ger
22 oktober 2014, 22:42   Bijgewerkt: 22 oktober 2014, 23:10

Real Madrid heeft ook de derde groepswedstrijd in de Champions League in een overwinning omgezet. De titelverdediger rekende op overtuigende wijze af met Liverpool: 0-3. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Door de zege kan Real een plek in de achtste finale al bijna niet meer ontgaan.

Door de afwezigheid van de geblesseerde Gareth Bale verscheen Real in een systeem met twee spitsen binnen de lijnen. Trainer Carlo Ancelotti koos voor Cristiano Ronaldo en Karim Benzema voorin, gesteund door James Rodríguez en Isco. Hoewel Real slechte herinneringen bewaarde aan het laatste bezoek aan Anfield Road - in het seizoen 2008/2009 werd in de zestiende finales van de Champions League met 4-0 verloren - beleefde het deze keer een prettige avond.

Liverpool zette Real na het eerste fluitsignaal nog wel onder druk, maar grote kansen leverde dat niet op. Na het eerste kwartier namen de Spanjaarden de regie over en al snel viel ook het eerste doelpunt. Na een prachtige steekbal van Rodríguez tikte Ronaldo de bal fraai langs doelman Simon Mignolet. Voor de Portugees, die eerder zes seizoenen in Engeland voor Manchester United uitkwam, was het opmerkelijk genoeg pas zijn eerste doelpunt op het veld van Liverpool.

Ook na de hervatting wist de thuisploeg geen eretreffer meer te maken. Real liet de score eveneens intact. De Koninklijke speelde in de tweede helft duidelijk in een lagere versnelling. In de Spaanse competitie wacht later deze week immers de kraker tegen aartsrivaal FC Barcelona. Ronaldo kreeg nog wel een grote kans om het doelpuntenrecord van Raul in de Champions League te evenaren, maar Mignolet voorkwam de 71ste treffer van de aanvaller in het miljoenenbal.

In dezelfde groep hengelde Ludogorets de eerste punten binnen. De Bulgaarse formatie won thuis met 1-0 van FC Basel. Yordan Minev maakte in blessuretijd het enige doelpunt. De bezoekers uit Zwitserland moesten na een kwartier al verder met tien man nadat Serey Die voor een grove overtreding de rode kaart incasseerde.