Groep D: Sneijder hard onderuit, Arsenal ontsnapt

Ger
22 oktober 2014, 22:47   Bijgewerkt: 22 oktober 2014, 23:20

Wesley Sneijder heeft met Galatasaray een kansloze nederlaag geslikt in de groepsfase van de Champions League. De Turkse topclub kreeg voor eigen publiek een pak rammel van Borussia Dortmund: 0-4.

Galatasaray beleefde in de aanloop naar de Europese confrontatie nog wel een goede generale. Het immer beladen competitieduel met Fenerbahçe werd afgelopen zaterdag met 2-1 gewonnen. Sneijder speelde toen een hoofdrol door met twee prachtige afstandsschoten te scoren. Dortmund bleek woensdagavond echter van een andere orde.

Na ruim een kwartier keek Galatasaray al tegen een 0-2 achterstand aan. In beide gevallen was Pierre-Emerick Aubemeyang trefzeker. Vijf minuten voor de pauze tekende Marco Reus zelfs voor het derde Duitse doelpunt. Daarmee was de ellende nog niet voorbij voor Galatasaray. Invaller Adrian Ramos tilde de score diep in de tweede helft naar 0-4.

Anderlecht leek tegen Arsenal voor een stunt te zorgen. In de 71ste minuut zette Andy Najar de Brusselaars, die aantraden zonder de geblesseerde Bram Nuytinck, op voorsprong. In de absolute slotfase greep Arsenal echter alsnog de volle buit. Kieran Gibbs en invaller Lukas Podolski scoorden. De punten waren tevens een cadeau voor manager Arsene Wenger, die zijn 65ste verjaardag vierde.