Mertens: "Utrecht kan het PSV absoluut moeilijk maken"

23 oktober 2014, 14:06

Komende zondag staat de confrontatie tussen FC Utrecht en PSV op het menu, in Stadion Galgenwaard. Dries Mertens, momenteel onder contract bij Napoli, speelde in het verleden voor beide ploegen en denk dat Utrecht het de koploper van de Eredivisie knap lastig kan maken.

"FC Utrecht moet spelen zoals ze dat zo vaak doen: veel druk zetten en met passie voetballen", geeft Mertens op de website van Utrecht aan. "Dan kunnen ze het een sterke tegenstander als PSV absoluut moeilijk maken. Toen ik bij FC Utrecht zat hebben we op die manier grote clubs als Celtic en Ajax verslagen. Zeker als het publiek erachter staat kan er een hoop gebeuren in Stadion Galgenwaard", herinnert de Belg zich nog goed. Hij sluit een terugkeer in de Domstad niet uit. "Dat zou zeker kunnen, want ik vind FC Utrecht gewoon een prachtige club en heb het er ontzettend naar mijn zin gehad."

Mertens streek in 2009 neer bij Utrecht, dat hem destijds overnam van AGOVV Apeldoorn. Hij werd na twee succesvolle seizoen opgepikt door PSV, waar hij een transfer naar Napoli wist af te dwingen. "Omdat ik nu in Italië speel kan ik niet alle wedstrijden van FC Utrecht zien, maar ik kijk nog altijd wat ze hebben gedaan", zegt de Belgisch international. Hij volgt Utrecht nog goed, maar heeft ook nog een warm gevoel bij PSV. "Ook daar heb ik een fijne tijd gehad."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen