Sporting wil wedstrijd overspelen en klopt aan bij UEFA

23 oktober 2014, 14:38

Sporting Lissabon werd in de Champions League-wedstrijd tegen Schalke 04 van dinsdagavond stevig benadeeld. Door een vermeende handsbal in de blessuretijd en de daaruit voortvloeiende strafschop gingen de Portugezen met 4-3 ten onder in Gelsenkirchen. De club is absoluut niet te spreken over het optreden van de arbitrage en stapt omwille hiervan zelfs naar de UEFA.

De Portugese club eist dat de wedstrijd opnieuw gespeeld zal worden, of dat het een verhoogde wedstrijdpremie van de UEFA zal ontvangen. Sporting voelt zich dusdanig benadeeld door de Russische arbiter Sergej Karasev, die op aangeven van zijn assistent voor een penalty floot, dat het naar de Europese voetbalbond stapt. "Vanwege de incidenten in het nadeel van onze ploeg laten we een protest aantekenen bij de UEFA", zo luidt het statement van de club.

Op basis van televisiebeelden kan geconcludeerd worden dat Sporting-verdediger Jonathan Silva inderdaad niet de bal met zijn hand raakte. Hij raakte het speeltuig met zijn hoofd, waardoor de Portugezen alle reden tot klagen hebben. "Sporting heeft ons gevraagd om de wedstrijd te laten overspelen of het geld dat bij een gelijkspel wordt uitgekeerd te krijgen. De UEFA heeft ons standpunt gevraagd", stelt Schalke in een officiële reactie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen