Feyenoord naar Leeuwarden: "Zal niet makkelijk worden"

Ger
24 oktober 2014, 14:45

Feyenoord slikte donderdagavond een forse teleurstelling in de Europa League door met 3-1 te verliezen bij HNK Rijeka. Trainer Fred Rutten beseft dat de Rotterdammers niet te lang mogen stilstaan bij de zeperd. Zondag wacht in de Eredivisie namelijk een bezoek aan SC Cambuur.

"Het is zaak om snel nieuwe energie te tanken", zegt Rutten op de website van Feyenoord. "De fysieke inspanning was groot, daarom ben ik benieuwd hoe we dit aanstaande zondag gaan oppakken als we op bezoek gaan bij Cambuur. Het zal niet makkelijk worden, maar we hebben eerder dit seizoen laten zien dat we goed kunnen omgaan met een ritme van spelen op donderdag en zondag. Dat biedt vertrouwen voor onze komende wedstrijd."

Cambuur is dit seizoen beter uit de startblokken geschoten dan Feyenoord. De club uit Leeuwarden verzamelde twee punten meer. Bij een zege springen de Rotterdammers over Cambuur heen op de ranglijst. "Dat kan een extra motivatie zijn", weet Rutten. "Cambuur heeft een enthousiaste ploeg die vooral thuis sterk is, maar wij zullen zoals altijd voor de winst gaan. Hopelijk kunnen we zo onze goede serie in de competitie een vervolg geven."

Rutten lijkt in zijn laatste linie opnieuw te moeten puzzelen. Het is de vraag of Sven van Beek en Joris Mathijsen inzetbaar zijn, terwijl Luke Wilkshire tegen HNK Rijeka uitviel met een achillespeesblessure. "Ik heb goede hoop dat Luke tegen Cambuur weer inzetbaar is, maar zekerheid hebben we nog niet", aldus Rutten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen