Ferdinand lijkt kicksen na seizoen aan wilgen te hangen

24 oktober 2014, 17:35

Rio Ferdinand lijkt aan zijn laatste seizoen als professioneel voetballer bezig te zijn. De verdediger, jarenlang een rots in de branding in de achterhoede van Manchester United en de Engelse nationale ploeg, houdt het waarschijnlijk na de huidige jaargang voor gezien. Dat heeft hij zelf aangekondigd.

Ferdinand, die over twee weken 36 jaar oud wordt, staat momenteel nog onder contract bij Queens Park Rangers. In een interview met Jonathan Ross, dat zaterdagavond uitgezonden wordt op de Engelse televisie, geeft hij aan dat hij verwacht dat hij na het huidige seizoen geen profvoetballer meer is. "Ik stop waarschijnlijk aan het einde van dit seizoen", zei hij.

Veel spelers vinden hun afscheid een zwaar moment, maar hier lijkt Ferdinand geen last van te hebben. "Ik heb geen angst voor mijn voetbalpensioen, ik kijk ernaar uit. Ik zie veel goede dingen gebeuren als ik stip. Weet je ook wat het is? Op een gegeven moment luister je naar je lichaam en constateer je dat iedere dag trainen steeds zwaarder wordt", aldus de verdediger.

De Engelsman begon bij West Ham United, waar hij op zeventienjarige leeftijd debuteerde. Hij dwong een overstap naar Leeds United af en werd twee seizoenen later voor ruim 40 miljoen euro opgepikt door Man United. Hij speelde daar twaalf seizoenen, waarin hij elf grote prijzen won.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen