Suarez: "Snap niet dat bijten als zo slecht wordt gezien"

24 oktober 2014, 18:22

Luis Suarez kan dit weekend weer zijn opwachting maken in een officiële wedstrijd, na vier maanden geschorst te zijn geweest. De Uruguyaan van FC Barcelona zette op het WK in Brazilië zijn tanden in de schouder van de Italiaan Giorgio Chiellini en dat kwam hem zeer duur te staan. De aanvaller omschrijft zijn bijtgrage gedrag als iets wat uit een 'reflex' tot stand komt, maar claimt weer op het rechte pad te zijn.

De zomeraanwinst van Barça kan zaterdag uitgerekend in El Clásico tegen Real Madrid zijn officiële debuut maken voor zijn nieuwe werkgever. Hij wil afrekenen met een inktzwart hoofdstuk in zijn carrière. "Ik denk dat alle slechte dingen nu tot het verleden behoren. Ik denk dat ik nu op het rechte pad zit, dankzij de hulp van de juiste mensen", stelt de Uruguyaans international in gesprek met The Guardian.

Het bijten wordt door vrijwel iedereen verafschuwd, maar Suarez omschrijft het als een impulsieve reflex. "Iedereen heeft zijn eigen manieren om zichzelf te verdedigen. In mijn geval pakten de druk en de spanning op deze manier uit. Er zijn ook spelers die reageren door iemand zijn been te breken, of een klap tegen een iemand zijn neus te verkopen. Het incident met Chiellini wordt als erger gezien, maar ik snap niet waarom bijten als zo slecht wordt beschouwd. Het is een impuls, een reflex."

Suarez, die eerder in zijn loopbaan al zijn tanden zette in PSV'er Otman Bakkal (2010) en Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic (2013) heeft veel spijt van zijn bijtgedrag, maar werd in zijn ogen ten onrechte beschuldigd van racistische uitlatingen aan het adres van Patrice Evra. "Ik weet dat ik fout zat met het bijten en het duikelen, maar voor enige vorm van racisme was geen bewijs. Ik gebruiktee een woord dat normaal is in Uruguay. Ik zei alleen 'waarom, negro?' en vroeg eigenlijk alleen 'waarom?'. Dat zeggen voetballers namelijk heel vaak."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen