Servië en Albanië gaan in beroep tegen straf UEFA

24 oktober 2014, 19:00

Zowel de Servische als de Albanese voetbalbond zal een beroep aantekenen tegen de straffen die de UEFA uitdeelde naar aanleiding van de gestaakte EK-kwalificatiewedstrijd in Belgrado. De Europese voetbalbond kende een reglementaire 3-0 overwinning toe aan Servië, maar de ploeg van bondscoach Dick Advocaat krijgt als straf drie punten in mindering toegewezen. Bovendien kregen beide landen een geldboete van 100.000 euro opgelegd.

De Servische bond baalt dat het nul punten overgehouden heeft aan het EK-kwalificatieduel, terwijl er reglementair wel gewonnen werd. Tenslotte moet Servië de komende twee thuiswedstrijden zonder publiek afwerken, vanwege de ontstane rellen tegen Albanië. "Het is onrechtvaardig en inconsistent", sprak sportminister Vanja Udovicic over de straf. "Het slaat nergens op om een wedstrijd te winnen, maar tegelijkertijd drie punten te verliezen".

Albanië kreeg dus een reglementaire nederlaag en een geldboete voor de kiezen. "Ik ben gedesillusioneerd, deze uitspraak doet ons geen recht. Ik weet niet of er ooit een groter schandaal is geweest dan dit", foeterde bondsvoorzitter Armand Duka. Hij kreeg bijval van bondscoach Giovanni de Biaisi: "Ze hebben ons afgenomen wat we op het veld verdiend hebben. Wat moet er nou gebeuren?", aldus de Italiaan.

De wedstrijd en de omstandigheden in het Servische stadion escaleerden volledig, nadat er een drone met een provocerende Albanese vlag op het veld landde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen