Cocu ziet Maher uitblinken: "Is vak anders gaan benaderen"

25 oktober 2014, 10:54

Het eerste jaar van Adam Maher bij PSV liep uit op een teleurstelling, maar de middenvelder lijkt inmiddels zijn draai te hebben gevonden in Eindhoven. Phillip Cocu is dan ook tevreden over zijn spelmaker, die dit seizoen al vijf keer scoorde in de Eredivisie. Vorig jaar vond de 21-jarige maar drie keer het net in de competitie.

Cocu probeerde Maher op allerlei manieren te helpen, zo zegt hij tegen de NOS. "Ik heb wel invloed om hem gehad. Niet alleen deze zomer, maar ook daarvoor al. Eigenlijk vanaf het moment dat hij ernaast kwam te staan vorig seizoen. Daarna is hij zijn vak op een andere manier gaan benaderen. Ik heb kunnen zien dat hij stapjes in de goede richting zet."

De oefenmeester ziet dat Maher professioneler met zijn werk omgaat. "Denk aan dingen als voeding. En hij pakt meer rust. Hij heeft een individueel programma en zijn functie en taak in het team zijn anders. Hij is er een stuk professioneler mee omgegaan", aldus Cocu, die veel verwacht van de middenvelder. "Hij moet voor een langere periode zijn niveau halen. Hij moet nu een bepalende speler worden, een heel seizoen lang."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen