Jol zou Suarez opstellen tegen Real: "Invallen is hij niet gewend"

25 oktober 2014, 12:20

Luis Suarez gaat vanavond (zaterdag) tegen Real Madrid zijn debuut maken voor FC Barcelona, maar het is nog de vraag of de omstreden spits in de basis begint. Martin Jol, oud-trainer van de aanvaller, zou Suarez vanaf de aftrap opstellen. "Ik denk dat dat voor Luis het beste is, als hij gelijk meedoet", meent Jol.

Volgens de clubloze oefenmeester gedijt Suarez beter bij een basisplaats. "Inbrengen is hij ook niet echt gewend. Als je Luis kent, dan stel je hem op. Inbrengen, dat zijn meestal smoesjes van trainers. Ik zou 'm gelijk opstellen", is hij duidelijk tegenover de NOS. Jol werkte bij Ajax succesvol samen met Suarez. "Met Luis is het zo dat hij het overal gaat redden", denkt Jol. "Overal waar hij begint, redt hij het. Dan zal het een keer niet gelijk lukken, maar je zal zien dat hij doorzet."

Jol is lovend over zijn oud-pupil, die zich volgens hem kan meten met de wereldtop. "Hij heeft een enorm karakter en dat hij goals kan maken, dat staat buiten kijf. Hij is altijd topscorer. En volgens mij is de Spaanse competitie niet beter dan de Engelse. Dus als hij de kans krijgt, weet ik vrijwel zeker dat hij het daar ook weer gaat doen. In de zestien is hij net zo goed als Messi en Ronaldo."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen