Sterk West Ham legt Manchester City over de knie

25 oktober 2014, 15:52   Bijgewerkt: 25 oktober 2014, 17:55

West Ham United blijft uitstekend presteren in de Premier League. Vanmiddag (zaterdag) won de ploeg in eigen huis met 2-1 van titelhouder Manchester City, dat voor het eerst sinds 30 augustus weer een competitiewedstrijd verloor. De thuisclub stond met 2-0 voor, maar David Silva maakte het nog spannend. Genoeg voor een punt bleek het niet voor The Citizens.

West Ham trad vol vertrouwen aan tegen Manchester City en was de bovenliggende partij in de eerste helft. Dat leidde in de 21e minuut tot een doelpunt van Morgan Amalfitano. Het doelpunt kwam tot stand na geschutter in de defensie van de bezoekers. Yaya Touré raakte voor rust nog de lat namens Manchester City.

In de 74ste minuut verdubbelde de thuisploeg de marge. Diafra Sakho kopte de bal in, en de arbiter zag op zijn horloge via de doellijntechnologie dat de bal de lijn gepasseerd was. De goal leek de beslissing in het duel, maar David Silva schoot zijn team terug in de wedstrijd. Het doelpunt was fraai, maar niet genoeg voor Manchester City om een punt mee te nemen uit Londen. Volgende week wacht de ontmoeting met Manchester United voor de ploeg van Manuel Pellegrini.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!