Rood Vd Wiel deert PSG niet, Monaco slaat laat toe

25 oktober 2014, 22:03   Bijgewerkt: 25 oktober 2014, 22:23

Ondanks een rode kaart van Gregory van der Wiel heeft Paris Saint Germain zaterdag de topper tegen Girondins Bordeaux in de Franse Ligue 1 met een ruime zege afgesloten. De ploeg uit Parijs won in het eigen Parc des Princes met 3-0. Ook Bordeaux eindigde de ontmoeting met tien man.

Van der Wiel werd in de 28ste minuut met een directe rode kaart naar de kant gestuurd. De Nederlandse rechtsback kwam in een duel met Wahbi Khazri te laat en kon gaan douchen. Tien minuten later werd het weer tien tegen tien. Bordeaux-speler André Biyogho Poko kreeg eveneens direct rood na een overtreding op Marco Verratti. De daaropvolgende vrije trap van David Luiz eindigde tegen de paal.

Twee penalty's, allebei benut door Lucas, legden de basis voor de overwinning van Paris Saint Germain. Op slag van rust beging Cedric Yamberé een overtreding op Verratti en ging de bal op de stip. Dat was vijf minuten na de pauze opnieuw het geval, ditmaal na een tackle van Nicolas Pallois op Lucas, die beide keren geen fout maakte vanaf elf meter. Ezequiel Lavezzi bepaalde in de 81ste minuut de eindscore op 3-0.

Paris SG heeft nu 21 punten, drie meer dan Bordeaux. Daarmee bezet PSG de tweede plaats in de Ligue 1. De achterstand op koploper Marseille bedraagt vier punten. Marseille gaat zondag nog op visite bij Lyon.

Met Maarten Stekelenburg op de bank won AS Monaco op Corsica met 1-3 bij SC Bastia. Geoffrey Kondogbia en Yannick Ferreira Carrasco maakten in het laatste kwartier het verschil voor de Monegasken, die nu met zeventien punten in de subtop van de Ligue 1 bivakkeren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen