Van den Brom: "Positief dat we terug konden komen"

26 oktober 2014, 10:55

AZ kwam zaterdagavond teleurstellend met 0-2 achter tegen FC Groningen, maar wist zich in de wedstrijd te wurmen en uiteindelijk met een punt aan de haal te gaan: 2-2. Coach John van den Brom baalde van de wijze waarop zijn ploeg het aanvankelijk weggaf, maar is blij met de veerkracht van de Alkmaarders. "Het is positief dat we terug konden komen."

Michael de Leeuw bracht Groningen al snel aan de leiding, met een kopbal uit een vrije trap. "We speelden in de zone en dan moet de organisatie goed zijn bij corners en vrije trappen. Dat was dus niet goed bij ons bij de 0-1", sprak Van den Brom tegen RTV Noord-Holland over het verdedigingswerk van AZ. Hij vond het ongelofelijk dat De Leeuw helemaal vrij stond. "Dat mag dus nooit gebeuren."

Van den Brom zag dat AZ op aanvallend vlak aanvankelijk geen vuist kon maken. Spits Robert Mühren werd niet gevonden. "Dat ligt zowel aan de spits als aan de spelers die voor de aanvoer moeten zorgen. We hadden nog meer gebruik moeten maken van de vleugels en dan moeten de voorzetten goed zijn. Niet steeds van die lage voorzetten", aldus de coach van de Alkmaarse club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen