Van de Looi: "Het voelt als een verlies van twee punten"

26 oktober 2014, 12:30

FC Groningen stevende zaterdagavond lang af op een uitoverwinning bij AZ, maar twee doelpunten in de slotfase zorgden ervoor dat het 2-2 werd in het AFAS Stadion. Erwin van de Looi, de trainer van de Groningers, sprak na het duel in Alkmaar van 'twee verloren punten'. Toch was hij zeer te spreken over het collectief.

"Voor ons kwam deze wedstrijd in een fase waarin we in uitwedstrijden minder goed hebben gepresteerd. We hebben ons prima gepresenteerd", concludeert Van de Looi op het digitale thuis van Groningen. "De eerste twintig minuten hebben we goed gespeeld en de kansen op 0-2 laten liggen. Daarna hebben we teveel het initiatief uit handen gegeven. We hebben te weinig mogelijkheden gepakt om te voetballen en teveel de lange bal gespeeld", analyseert de coach van Groningen.

"In tweede helft hebben we aangegeven te blijven voetballen en ook te durven. Vanuit de omschakeling kwamen we op 0-2. Zowel bij 0-2 als 1-2 hebben we kansen gehad om de wedstrijd te beslissen en dat hebben we niet gedaan. Via een strafschop en een vrije trap hebben we de voorsprong weggegeven", bromt Van de Looi. "Het voelt als een verlies van twee punten. Qua teamprestatie was het een goede start van een belangrijke week met nog eens twee wedstrijden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen