Ronaldo: "Van Gaal zal United weer kampioen maken"

26 oktober 2014, 12:54   Bijgewerkt: 26 oktober 2014, 14:46

Cristiano Ronaldo is ervan overtuigd dat Louis van Gaal op termijn de Premier League-titel kan grijpen met Manchester United. De Portugese oud-speler van de Mancunians stelt dat men de Nederlandse manager de tijd moet geven om iets moois op te bouwen. Volgens Ronaldo zal United dit jaar nog geen kampioen worden, omdat lijstaanvoerder Chelsea niet meer te achterhalen zou zijn.

United won slechts drie maal in tien wedstrijden en staat al tien punten achter op Chelsea, dat zondagmiddag op bezoek komt op Old Trafford. De ploeg uit Manchester beleefde een matige seizoensstart, maar Ronaldo denkt dat Van Gaal oude tijden kan laten herleven bij zijn voormalig werkgever. "Soms hebben coaches tijd nodig om een team te smeden. In de Premier League vechten alle teams voor de punten, dat is heel zwaar", aldus de Portugees tegen de Daily Mail.

"Ik las onlangs dat Sir Alex Ferguson zei dat Van Gaal tijd nodig heeft. Hij heeft gelijk. In het begin won Sir Alex ook een paar jaar niets, dat was ook lastig", weet Ronaldo. "Laten we Van Gaal de tijd geven. Hij is een fantastische coach, met veel ervaring. Ik weer zeker dat hij United weer kampioen zal maken. Dit jaar misschien nog niet, maar het zal niet lang meer duren."

United krijgt de komende weken te maken met een zeer pittig programma. Na de kraker van vandaag (zondag) tegen koploper Chelsea, speelt de ploeg van de Nederlanders Van Gaal, Robin van Persie en Daley Blind achtereenvolgens tegen Manchester City, Crystal Palace en Arsenal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen