Rutten geniet van Feyenoord: "Volop in ontwikkeling"

26 oktober 2014, 17:06

Feyenoord kende een bedenkelijke seizoensstart, maar krijgt de boel steeds beter op de rit. De Rotterdammers wisten op visite bij SC Cambuur de vierde competitieoverwinning op rij te boeken, waardoor ze nu even op de derde plaats staan in de Eredivisie. Coach Fred Rutten zag wederom progressie en is verheugd met de prestatie van zijn team.

Midweeks ging Feyenoord in de Europa League met 3-1 ten onder tegen HNK Rijeka, maar deze kater werd in Leeuwarden weggespoeld. "Na donderdag is dit heel mooi", sprak Rutten tegen RTV Rijnmond. "Wij zijn volop in ontwikkeling. Ik heb bewust gekozen voor dezelfde invulling als in de vorige wedstrijden. Om nog meer de automatismen in het elftal te krijgen. Dat werd beloond met die 0-1", aldus de Feyenoord-keuzeheer.

Rutten genoot van de openingstreffer van Jens Toornstra, die een prachtpass van Jordy Clasie promoveerde tot een doelpunt. "Prachtig. In die fase waren wij de bovenliggende partij en dat werd beloond met zo'n pass van Jordy en de loopactie van Jens. Geweldig", glimlacht de trainer, die zeer te spreken was over de mentale weerbaarheid van zijn spelersgroep: "Het karakter heeft ons vandaag de winst bezorgd. Dat hoort bij Feyenoord. En in fases hebben wij ook goed gespeeld."

Het gebrek aan scorend vermogen baart Rutten overigens niet al te veel zorgen. "Nee, wij gaan die goals echt wel maken hoor", verzekert hij. De oefenmeester vond Colin Kazim-Richards niet slecht spelen. "Hij scoort niet, maar is wel balvast. Door hem kunnen wij wel doorvoetballen. Dat is voor dit team met deze speelwijze wel belangrijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen