PSV beleeft weer eenvoudige middag in Galgenwaard

26 oktober 2014, 16:23   Bijgewerkt: 26 oktober 2014, 17:12

Wat op papier een lastige wedstrijd kan zijn, FC Utrecht-uit, is voor PSV voor het tweede jaar op rij uitgelopen op een soort walk-over. Net zoals vorig seizoen won de ploeg uit Eindhoven, de koploper in de Eredivisie, in de Domstad met 1-5. Het duel in de Galgenwaard was halverwege de eerste helft al beslist.

Een minuut of 22 duurde de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV eigenlijk maar. Halverwege de eerste helft verwerkte Mark van der Maarel een voorzet van Memphis Depay niet goed, waardoor Luuk de Jong in balbezit kwam. In een poging zijn fout te herstellen vloerde de FC Utrecht-verdediger zijn tegenstander, met een penalty en een gele kaart als gevolg. En omdat Van der Maarel al geel op zak had en Depay de strafschop benutte, speelde FC Utrecht in één klap een verloren wedstrijd. Het stond met tien tegen elf 0-2 achter, want na twaalf minuten had Adam Maher de score geopend. Hij tikte een voorzet van Jetro Willems binnen.

Door de spreekkoren van het Utrechtse publiek schalde een merkwaardig geluid door het stadion, namelijk het geluid van een bandje. FC Utrecht heeft een bandje met 'positieve' supportersgeluiden achter de hand, die het door het stadion laat klinken om negatieve spreekkoren te overstemmen.

Het spreekt voor FC Utrecht dat de ploeg zich, ondanks de kansloze situatie, na rust wist te herpakken. Het weigerde zich af te laten slachten en ging de strijd aan, met de onvermoeibare spits Boymans voorop. Hij kopte vlak na de pauze op zeer fraaie wijze, op aangeven van Tommy Oar, de 1-3 binnen. Het tiental van FC Utrecht begon prima te voetballen en was in grote delen van de tweede helft beter dan de gemakzuchtige elf in een PSV-shirt. De ploeg uit Eindhoven werd bijzonder slordig en even leek het duel weer spannend te worden, maar een tweede treffer van het Utrechtse tiental bleef uit. In de slotfase tilde PSV de score vervolgens nog naar 1-5. Chris Kum kopte in eigen doel, invaller Georginio Wijnaldum verzorgde in blessuretijd het slotakkoord.