PEC Zwolle knokt zich naar gelijkspel tegen Heerenveen

26 oktober 2014, 16:38

PEC Zwolle blijft ongeslagen in eigen huis. Tegen sc Heerenveen kwam het tot tweemaal toe op achterstand, maar de thuisploeg vocht zich knap terug naar een gelijkspel: 2-2.

Daar bleef Zwolle de hele wedstrijd eigenlijk mee doorgaan. De thuisploeg vertrouwde op het aanvallende systeem, waarin het achterin veel risico neemt en vaak één op één komt te staan. Dat gebeurde ook veelvoudig tegen een scorend sc Heerenveen. De bezoekers voetbalden niet echt lekker - het spel verliep allesbehalve vloeiend en met name doelman Kristoffer Nordfeldt oogde paniekerig - maar ze kregen wel opvallend veel ruimte.

En die ruimte was genoeg om dodelijk te zijn. Heerenveen had het vizier voorin op scherp staan in Overijssel. De man die de trekker tot tweemaal toe overhaalde was Mark Uth. De Duitse spits zette zijn ploeg twee keer op voorsprong. In eerste instantie benutte hij een penalty, die gegeven werd toen Joey van den Berg opzichtig werd vastgehouden door Ben Rienstra. Uth schoot spijkerhard binnen en maakte de openingstreffer in Zwolle. Vlak na rust mikte hij de bal in de verre hoek na een heerlijke sleepbeweging van Daley Sinkgraven.

Beide ploegen probeerden nog iets te creëren, maar in de slotfase kon geen van beide partijen een vuist maken. PEC Zwolle en Heerenveen waren aan elkaar gewaagd en deelden uiteindelijk de punten in Overijssel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen