Balende Boymans zoekt aansluiting met Kramer

27 oktober 2014, 13:53

Het publiek in de Galgenwaard ging er zondag eens goed voor zitten. Tegen PSV moest FC Utrecht sportieve revanche nemen voor de 1-5 nederlaag die het vorig seizoen tegen de ploeg uit Eindhoven leed. Dat lukte geen moment, binnen een half uur stond het 0-3. Bovendien was het op dat moment al tien tegen elf na een rode kaart voor FC Utrecht-verdediger Mark van der Maarel. Het werd uiteindelijk, opnieuw, 1-5.

"Onze eerste helft was dramatisch", zegt spits Ruud Boymans tegen FCUpdate.nl. "We wilden er vol op klappen, maar na een half uur dreigde al een enorme afstraffing. Het was pijnlijk om te zien hoe we in de eerste helft de kansen weggaven." De manier van spelen van FC Utrecht- op de aanval- leek koren op de molen van de rappe PSV-aanvallers. "Onze speelwijze, uitgaan van eigen kracht, past bij FC Utrecht. Maar als je dat doet, moet je fel zijn en je persoonlijke duels winnen. Dat gebeurde niet, PSV kwam er veel te makkelijk doorheen."

Na een half uur was het duel feitelijk al gespeeld en dreigde een monsterscore. Het doet Boymans goed dat zijn ploeg zich daarna nog wel in de wedstrijd wist te knokken. "Voor ons spel in de tweede helft, moet ik de jongens een compliment geven. Maar om een goed resultaat te boeken tegen PSV, moet je twee helften top zijn."

Zelf maakte Boymans vlak na rust de 1-3. Het was voor de spits alweer zijn vierde doelpunt van het seizoen, in zijn vierde competitieduel. "Tommy Oar gaf een goede voorzet, ik kopte hem lekker binnen", zegt hij over zijn fraaie goal. Met vier goals in vier duels heeft Boymans, die de eerste weken van het seizoen miste door een blessure, zijn visitekaartje afgegeven in Utrecht. "Het gaat lekker ja, ik voel me ook heel goed bij deze club. Alle voorwaarden hier zijn perfect voor me. Natuurlijk baal ik er nog van dat ik het begin van het seizoen gemist heb. Je denkt dan wel: op hoeveel goals had ik gestaan, als ik alles gespeeld had? Maar ik sta nu op vier, dat is mooi. Hopelijk kan ik zo doorgaan en de aansluiting vinden bij Michiel Kramer, de topscorer van de Eredivisie."

Na de nederlaag tegen PSV staat FC Utrecht na de eerste tien competitiewedstrijden van dit seizoen dertiende op de ranglijst. Dat is te mager, vindt Boymans. "We moeten als club proberen om een goede reeks neer te zetten, hopelijk kunnen we daar volgende week tegen Vitesse mee beginnen. Als je een reeks neerzet, kan het hard gaan. Dan moeten we zeker in staat zijn om de play-offs om Europees voetbal te halen, dat is ons doel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen