Huntelaar baart opzien in Duitsland met 'Nicht-Schwalbe'

27 oktober 2014, 08:41

Klaas-Jan Huntelaar heeft van het toonaangevende Sport Bild het hoogst mogelijke cijfer, een 1, gekregen voor zijn optreden tegen Bayer Leverkusen. Niet omdat hij zo exceptioneel goed speelde, maar omdat de aanvaller een opmerkelijk staaltje sportiviteit liet zien. Hij weigerde, achteraf tot zijn spijt, om een penalty te versieren.

Tegen Bayer kwam Huntelaar tien minuten voor rust, bij een 0-0 stand, in balbezit in het strafschopgebied. Hij werd geraakt door verdediger Giulio Donati en was uit balans, maar bleef overeind in een poging om alsnog te scoren. Dat lukte niet en dus bleef de spits, net zoals zijn club, met lege handen. De Nederlandse spits betreurt zijn sportieve 'Nicht-Schwalbe', zoals de actie door Bild genoemd wordt. "Als ik mezelf had laten vallen, hadden we een penalty gekregen en had Donati een rode kaart gehad. Maar ik probeerde mijn lichaam achter de bal te krijgen en te schieten, ik viel niet. Dat was de verkeerde beslissing."

De wedstrijd tussen Bayer Leverkusen en Schalke 04 eindigde uiteindelijk in 1-0 voor de thuisploeg. Dit was de eerste nederlaag voor Roberto di Matteo, de nieuwe coach van de ploeg uit Gelsenkirchen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen