Van de Kerkhof pleit voor 'stofzuiger' Hendrix in Oranje

27 oktober 2014, 09:58

Jorrit Hendrix was in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht, niet voor de eerste keer dit seizoen, één van de uitblinkers bij PSV. De jongeling heeft door zijn solide spel als controlerende middenvelder een vaste basisplek veroverd in Eindhoven en verdient volgens Willy van de Kerkhof een kans in Oranje.

"Het is geweldig hoe hij zich manifesteert. De rust zelve en overal aanwezig, een type stofzuiger in wording. Het is hartstikke leuk omdat hij van eigen kweek is", zegt Van de Kerkhof, zelf 63-voudig Oranje-international, bij Omroep Brabant. "Oranje heeft zo'n type speler wel nodig na Mark van Bommel. Het is nooit te vroeg om bij zo'n groep te zitten. Dus hij mag wat mij betreft een keer een kans krijgen om er aan te ruiken", stelt hij.

Hendrix vormde de afgelopen wedstrijden bij PSV een middenveld met Adam Maher en Andres Guardado. Nu aanvoerder Georginio Wijnaldum na een korte blessureperiode weer fit is, staat coach Phillip Cocu voor een lastige keuze. Volgens René van de Kerkhof, de tweelingbroer van Willy, moet Hendrix in ieder geval blijven staan. "Als Hendrix goed blijft spelen en Guardado ook dan zal het toch tussen Wijnaldum en Maher gaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen