PEC Zwolle-captain gaat vrijuit na 'gevaarlijke actie'

27 oktober 2014, 18:57

De frustratieactie van Bram van Polen na de verloren IJsselderby tegen Go Ahead Eagles (3-2) van vorige week is zonder gevolgen gebleven voor de aanvoerder van PEC Zwolle. De aanklager betaald voetbal van de KNVB stelde een onderzoek in naar de rechtsachter, maar kwam tot de conclusie dat het 'een ongelukkige samenloop van omstandigheden' was.

Direct na het laatste fluitsignaal schoot Van Polen een bal de tribunes in. Hij raakte een oude supporter vol in het gezicht. Nadat hij hoorde dat de fan een hersenschudding opliep door zijn actie, zei hij het voorval te betreuren en bood hij zijn excuses aan.

"De aanklager benadrukt dat het wegschieten van de bal een onprofessionele en gevaarlijke actie is en dat dit gedrag in strijd is met de gedragscode voor officials van het betaald voetbal. In dit geval spreekt de aanklager van een ongelukkige samenloop van omstandigheden en gelet op de passende reactie van Van Polen na het incident wordt hij voor deze actie niet vervolgd. De aanklager gaat er wel vanuit dat Van Polen de afspraak nakomt en persoonlijk contact zoekt met het slachtoffer", zo luidt het statement van de KNVB.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen